به گزارش روابط عمومی موسسه به نقل از وزارت علوم، علی باقر طاهرینیا در حاشیه نخستین روز از اجلاس رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در شیراز در پنل تخصص، به تشریح آییننامه تألیف و انتشار کتابهای درسی دانشگاهی پرداخت.
رئیس موسسه پژوهشی و برنامهریزی آموزش عالی بیان کرد: رویکرد ما در تألیف و انتشار کتابهای درسی دانشگاهی کاملا تشویقی و حمایتی است.
وی با تصریح بر اینکه تالیف و انتشار کتب دانشگاهی باید منطبق بر زیست بوم جمهوری اسلامی ایران به هدف از ارائه این آییننامه اشاره و عنوان کرد: ارتقای سطح علمی و کیفی کتب دانشگاهی، امیدآفرینی در فراگیران و تقویت باورهای دینی، توجه به مؤلفههای هویت فرهنگ ایرانی اسلامی و ارتقای روحیه فراگیران و کمک به آموزش هدفمند، مهارتی و نیازمحور از مهمترین اهدافی است که در این آیین نامه به تحقق آنها تأکید شده است.
رئیس موسسه پژوهشی و برنامهریزی آموزش عالی همچنین با بیان اینکه این آییننامه جنبههای مغفول را احیا و به بخش نیاز روز هم پاسخ خواهد داد، به مزایای انگیزشی نشر کتاب بر اساس آییننامه تالیف و انتشار کتابهای درسی دانشگاهی اشاره و خاطرنشان کرد: منبع اصلی با فرعی درس در سرفصل مصوب درس، اخذ امتیاز پژوهشی در آیین نامه ارتقا و پرداخت حق التحقیق به عنوان پژوهانه پیشینی از مهمترین این مزایاست.
طاهرینیا ضمن اشاره به شرایط پدیدآورنده بر اساس این آیین نامه، اظهار کرد: در فرایند تألیف دو کارگروه پیشنهاد شده یکی بخش تخصصی که ساز و کار انتشارات دانشگاه را دارد و دیگری بخش فرهنگی و تمدنی.
وی خاطرنشان کرد: در یکی از بندهای آیین نامه به مواردی که باید مورد توجه قرار گیرند کد داده شده و بر مخاطبشناسی، مطابقت با سرفصل، جامعیت، روزآمدی و تقویت تفکر آینده نگر و سیستمی تاکید شده است.