معاون وزیر کار در نشست تخصصی برگزاری کنگرۀ ملی آموزش هدفمند، مهارتی و نیازمحور: همکاری وزارت علوم و وزارت کار در زمینه اشتغال/ ترویج فرهنگ کار و مهارتآموزی حلقه مفقوده اشتغال فارغالتحصیلان کشور است
در راستای سلسله نشست های تخصصی برگزاری کنگرۀ ملی آموزش هدفمند، مهارتی و نیازمحور؛ نشست تخصصی: "تصویر سازی بازارکار دانش آموختگان" به صورت حضوری و مجازی توسط معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ترویج فرهنگ کار و مهارتآموزی را حلقه مفقوده اشتغال فارغالتحصیلان کشور دانست و گفت: سامانه نظام جامع اطلاعرسانی بازارکار تا شهریور ماه امسال راهاندازی میشود.
دکتر محمود کریمیبیرانوند در نشست تخصصی "تصویر سازی بازارکار دانش آموختگان" از سلسله همایش های کنگره ملّی آموزش هدفمند، مهارتی و نیازمحور اظهار کرد: نشست فعلی با همکاری مشترک وزارت علوم و وزارت کار با هدف تصویرسازی بازارکار دانشآموختگان در قالب زیستبوم ملّی اشتغال و تحلیل نقش دانشآموختگان در برنامه ایجاد یک میلیون شغل در سال برگزار میشود.
وی ضمن اشاره به تلاش های صورت گرفته از سوی وزارت علوم با محوریت موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی برای برگزاری کنگره آموزش هدفمند، مهارتی و نیاز محور، مسأله اشتغال را یک فرآیند و موجود زنده دانست و افزود: همه متغیرهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تأثیر مستقیمی بر مسأله زیستبوم ملّی اشتغال کشور دارد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یکی از مسیرهای مهم یافتن راهحل مسأله بیکاری دانشآموختگان در کشور رسیدن به یک اجماع در سطح سیاستگذاری ملّی است.
وی گام اول را شناخت دقیق و عمیق مسأله بیکاری دانشآموختگان عنوان و اضافه کرد: خلأ مهارتآموزی دانشآموختگان یکی چالشهای اساسی مسأله بیکاری این قشر است.
کریمیبیرانوند تعداد بیکاران فارغالتحصیل را حدود یک میلیون نفر برشمرد و گفت: فقدان اطلاعات دقیق و تکمیلی از جمله مدرک تحصیلی، رشته، سن، محل زندگی، تراکم جمعیتی استانها و مهارتهای تخصصی مهمترین چالش اساسی رفع این مسأله است.
وی فعال کار کردن را یک فضلیت انسانی دانست و افزود: فرهنگ کار با هدف ایجاد انگیزه و با محوریت کارگروه اشتغال استانها و مشارکت دانشگاهها و نهادهای غیردولتی در سراسر کشور باید ترویج شود.
باید بیاموزیم کار کردن مزیت است
در ادامه این نشست مهندس نورانی مشاور معاونت امور فرهنگی و اجتماعی و دبیر نهضت ملی ارتقاء فرهنگ کار نیز به بررسی موضوع ارتقاء و منزلت کار در افکار عمومی پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب بیش از چهل سخنرانی درباره اهمیت فرهنگ کار داشته اند و بر اشتغال دانش آموختگان نیز تاکید داشته و دارند، بنابراین باید بیاموزیم کار کردن مزیت است و این موضوع را در کشور و در بین جوانان و مردم ترویج نماییم.
نقش فرانچایز در ایجاد اشتغال دانش آموختگان
مولایی عضو هیات مدیره و مدیر عامل انجمن نشان سپاری، فرانچایز نیز در این همایش گفت: هزینه ایجاد اشتغال صنعتی از ۲۸۵ میلیون تومان به یک و نیم میلیارد تومان و حتی در سال های اخیر به حدود سه میلیارد تومان رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه استخدام دولتی و ایجاد شغل دولتی محدود است افزود: فرصت های شغلی بسیاری در بخش خصوصی وجود دارد و دانش آموختگان باید به این حوزه اشتغالزا توجه داشته باشند.
این کارشناس با اشاره به ظرفیت های پوشاک و لوازم خانگی در کشور گفت: این دو بخش می توانند به ترتیب ۵۰۰ و ۳۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد نمایند.
نشانی مطلب در وبگاه کنگره آموزش مهارتی و نیازمحور: http://irphe.ac.ir/find-54.1354.4531.fa.html برگشت به اصل مطلب