پیام خود را بنویسید
 

با هدف کسب دانش عملی در کنار دانش نظری صورت گرفت: بازدید دانشجویان دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران از موسسه

 | تاریخ ارسال: 1404/3/5 | 
دانشجویان دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران با حضور در موسسه از اهداف، ماموریت‌ و کارکردهای موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی به عنوان یک سازمان سیاست پژوه مطلع شدند.
 

به گزارش روابط عمومی موسسه، دکتر احمدرضا روشن مدیر پژوهشی در این نشست با اشاره به تاریخچه موسسه گفت: موسسه پژوهش و برنامه ریزی همزاد وزارت علوم است و از سال ۱۳۴۸ با عنوان موسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی شروع به فعالیت نمود. این موسسه دارای هشت گروه پژوهشی با عناوین: مطالعات مدیریت در آموزش عالی، مطالعات تطبیقی و نوآوری در آموزش عالی، نوآوری آموزشی و درسی، اقتصاد آموزش عالی و بررسی‌های نیروی انسانی، پژوهشهای آماری و فناوری اطلاعات، برنامه‌ریزی و توسعه آموزش عالی، آینده‌پژوهی و نظریه‌پردازی در آموزش عالی و گروه مبانی و فلسفه آموزش عالی است. وی افزود: آمار آموزش عالی، رصد اشتغال فارغ التحصیلان، نشر و ترویج دانش آموزش عالی از جمله فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی، انجام تحقیقات کلان و پژوهش های مسئله محور از ماموریت‌های مهم این موسسه است. همچنین، از دیگر بخش های فعال در مؤسسه می توان به دبیرخانه هیأت امنای منطقه ۲ پژوهشی، دبیرخانه کمیته آمار بخشی علوم، تحقیقات و فناوری، کرسی یونسکو در مدیریت، برنامه‌ریزی و تضمین کیفیت در آموزش عالی، دبیرخانه کمیته دائمی همایش‌ها ارزیابی کیفیت در نظام های دانشگاهی و دبیرخانه مجمع پژوهشگاه های ملی کشور اشاره کرد.
مدیر پژوهشی موسسه درباره زمینه های همکاری مشترک گفت: عقد تفاهم نامه همکاری (با محوریت ضرورت اتصال میان دانش و سیاست)، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مشترک، انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، برنامه‌های تبادل تجربه (در چارچوب مدل ارتباطی مؤسسه تحقیقاتی و دانشگاه)، ایجاد شبکه ارتباطی پایدار و نیز ایجاد پلتفرم‌های ارتباطی دیجیتال، اجرای برنامه‌های پسادکتری و فرصت‌های مطالعاتی و پذیرش همکار پژوهشی از میان دانشجویان و حمایت از پایان نامه ها و رساله ها، برگزاری همایش‌ها، پنل ها و نشست های تخصصی مشترک، انتشار کتاب یا گزارش‌های مشترک، حضور اعضای هیئت علمی موسسه در دانشکده حکمرانی به عنوان مدرس مدعو یا مشاور یا داور پایان نامه ها و رساله ها از جمله زمینه تعامل و همکاری بین مؤسسه و دانشکده حکمرانی است و در این مورد، شبکه ارتباطی پایدار مهم است و نیاز است تا با تشکیل کارگروه و یا معرفی نماینده نسبت به ارتباط مستمر بین موسسه و دانشکده اقدام نمود. روشن خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه گفت: شما دانشجویان، آینده‌سازان این کشور هستید، نباید تماشاگران منفعل باشید. تحصیل در رشته حکمرانی یک امتیاز است، نه فقط فعالیت کسب مدرک تحصیلی. شما دانشجویان باید خود را متعهد به بهبود نظام حکمرانی کشور بدانید. ایران ما به حل‌کنندگان مسئله(Problem Solvers) نیاز دارد، نه صرفاً تحلیلگران به دور از واقعیت های جامعه. در مجموع، حتی در شرایط دشوار هم، امید، اقدام و صبوری می‌تواند منجر به تغییرات ماندگار شود.

 

در ادامه دکتر رضا امیدی‌فر عضو هیت علمی و معاون اجرایی دانشکده حکمرانی، هدف از بازدید از موسسه را آشنایی با مجموعه و استفاده از دانش نظری در کنار تجربیات علمی بیان کرد و گفت: دانشکده حکمرانی یک دانشکده نوپا است و تاکید ما همیشه به دانشجویان این بوده که با سازمانها و نهادهای حاکمیتی ارتباط مناسب شکل بگیرد، چرا که از کلاسهای نظری ممکن است به شکل مطلوبی استفاده نشود. سعی ما این است که این ارتباطات را تسهیل کنیم و نشست امروز نیز با هدف آشنایی با یک نهاد حکمران در نظام آموزش عالی کشور است و امیدواریم در جلسات آینده ارتباطات بیشتری شکل بگیرد. 
در این نشست همچنین دکتر مقصود فراستخواه، دکتر غلامرضا ذاکرصالحی، دکتر مریم حسینی، دکتر رضا منیعی، دکتر محمدجواد صالحی، دکتر یزدان ابراهیمی و دکتر سید هادی مرجایی اعضای هیات علمی موسسه و دکتر  یونس رومیانی عضو هیات علمی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران و نیز دانشجویان رشته حکمرانی آموزش عالی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران دیدگاهها و نظرات خود را بیان کردند که عمده ترین آنها به شرح زیر است:
  • توجه به حکمرانی داده محور
  • آسیب شناسی عدم تحقق کامل برنامه های توسعه
  • توجه به آینده بازار کار دانشجویان دانشکده حکمرانی





  

 

کلیدواژه ها: موسسه پژوهش | احمدرضا روشن |