هدف این کتاب آن است که، به خوانندگان، درکی عمیق از شیوههای متعددی به دست دهد که دانشگاهها از طریق آنها میتوانند به رشد و توسعه اقتصادی کمک کنند. کتاب این کار را با بحث در مورد نظریه های گوناگون مربوط به رابطه های علّی میان فعالیتهای دانشگاه و پیامدهای اقتصادی، و همچنین ارائۀ شواهد کمّی و کیفی به روزشده پشتیبان این بحثها انجام میدهد.
کتاب، با استفاده از ابزارهای نظری و ارائه شواهد، راه ها و درجه تاثیرگذاری فعالیتهای دانشگاهی بر نظم اقتصادی را برای خوانندگان توضیح میدهد و به تحلیل نقاط قوت و ضعف نظامهای دانشگاهی میپردازد؛ با وجود این که، بسیاری از مثالهای این کتاب از کشور اروپایی (به طور عمده، ایتالیا و انگلستان) هستند، امّا، در چشم اندازی تطبیقی، کاربرد آن برای دیگر نظامهای دانشگاهی، بدیهی است.
مخاطبان این کتاب دانشگاهیان، سیاستگذاران، مدیران و متخصصان دانشگاهی هستند؛ امّا برای آن طیف گسترده از خوانندگان عامی نیز که علاقه مند به گسترش دانش خود در زمینه چگونگی تأثیر اقتصادی فعالیتهای علمی، و ساختارها و انگیزههایی هستند که موجب افزایش کارایی و بهره وری در نظام آموزش عالی می شوند، می تواند جذاب باشد. با در نظر گرفتن همین گستردگی خوانندگان بالقوه، مؤلفان تا حد امکان از بکارگیری اصطلاحات فنی اجتناب کرده اند.