پیام خود را بنویسید
 

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در بازدید از موسسه: موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی مغزافزار آموزش عالی است

دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم؛ موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی را مغزافزار آموزش عالی دانست.
 

 
به گزارش روابط عمومی نشست هم اندیشی رئیس و مدیران موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم و مدیران آن حوزه در محل موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی برگزار شد.
دکتر خیرالدین در این نشست با اشاره خصوصیات مدیریتی دکتر طاهری نیا رئیس موسسه به سابقه موسسه و جایگاه ویژه آن در ادوار مختلف پرداخت و ادامه داد: موسسه مغزافزار آموزش عالی است و می بایست متولی آمار آموزش عالی نیز باشد. آماری که از سوی موسسه منتشر می شود مستند است و مبنای تصمیم گیری مدیران آموزش عالی قرار می گیرد و از موسسه میخواهم تا آمار حوزه پارکهای علم و فناوری و دانش بنیان را بررسی کند.

تاسیس پارک علم و فناوری ویژه علوم انسانی
وی در ادامه با اشاره به اهداف ذکر شده در اساسنامه موسسه گفت: پیشنهاد من این است در بازنگری اساسنامه موسسه به ماموریت های جدید و رویکرد های نوین مثل فناوری و نوآوری توجه ویژه ای داشته باشید.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: پیشنهاد دیگر من به موسسه با توجه به ظرفیت آن در ابتدا تاسیس مرکز کارآفرینی و نوآوری در موسسه و سپس پارک علم و فناوری نرم ویژه علوم انسانی است. تاسیس مرکز رشد باعث ایجاد بستر مناسب برای تحولات نوآورانه و فناورانه می شود.

اختصاص دبیرخانه یکی از اتاق های فکر به موسسه
دکتر خیرالدین با اشاره به تاسیس اتاق های فکر شانزده گانه در وزارت علوم گفت: معاونت فناوری و نوآوری آمادگی دارد یکی از اتاق های فکر را به موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی محول کند. لذا پس از هماهنگی های لازم، دبیرخانه یکی از اتاق های فکر به موسسه اختصاص می یابد.
وی ادامه داد: موسسه با ارائه پروپوزال های مختلف به معاونت فناوری و نوآوری اعلام کند که چه کارهایی می تواند برای معاونت انجام دهد تا ما پس از بررسی پیشنهادهای دریافتی و الویت بندی آنها شروع به همکاری نماییم زیرا مشکلات عدیده ای در حوزه فناوری وجود دارد که نیازمند پژوهش است. به عنوان مثال آیا پارک های علم و فناوری مسیر را درست می روند؟؟ موسسه می تواند با استفاده از توان موجود در بخش GIS چالش ها را احصاء و نسبت به ارائه راهکار اقدام کند.
دکتر خیرالدین با بیان اینکه فناوری ثبت اختراع است و نوآوری تجاری سازی ایده است ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات ما اینست که استاد در دانشگاه فناوری را ایجاد می کند اما این فناوری تبدیل به نوآوری نمی شود. دره مرگ فناوری نیاز به تحقیقات گسترده دارد و اینکه چه اقداماتی باید صورت گیرد تا از این دره عبور کنیم. 
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در ادامه با اشاره به مطالب مطرح شده همچون طرح های اشتغال و کارآفرینی، اکو سیستم نوآوری و... از سوی اعضای هیات علمی موسسه پیشنهاد داد این موارد در قالب یک تفاهم نامه جامع بین دو طرف اجرایی گردد.

 
 
پنج راهبرد اصلی معاونت فناوری و نوآوری
در ادامه این نشست دکتر مصطفی صفدری مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم توسعه، تکمیل و تقویت زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، آموزش و ترویج کارآفرینی و تقویت فرهنگ دانش بنیانی در کشور، تجاری‌سازی فناوری و اشتغال آفرینی دانش بنیان، مأموریت‌گرایی و هدایت ظرفیت های فناورانه در جهت رفع نیازها و حل مسائل کشور و آینده نگاری فناوری و تدوین نظام ملی نوآوری را پنج راهبرد اصلی معاونت فناوری و نوآوری اعلام کرد و گفت: با اقدامات صورت گرفته رتبه ایران در شاخص نوآوری از رتبه۱۲۰ جهان در سال ۲۰۱۴ به رتبه ۶۰ جهان در سال ۲۰۲۱ رسیده است.

اشتغال ۱۰۵ هزا نفر در واحد های فناور
وی با اشاره سیر تکاملی زیست بوم کارآفرینی و نوآوری، به وضعیت زیست بوم فناوری و نوآوری در ایران در سال ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: ۵۱ پارک علم و فناوری،۲۲  پردیس فناوری و نوآوری،۲۶۰ مرکز رشد واحدهای فناور، ۱۱۴۱۴ واحد فناور، ۲۰۳۵ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد وجود دارد و بالغ بر یکصد و پنج هزار نفر شاغل در واحدهای فناور هستند.
صفدری رویکر فعلی معاونت فناوری و نوآوری را ترغیب ایجاد پردیس علم و فناوری با مشارکت بخش خصوصی دانست و ادامه داد: صدور مجوز برای تاسیس پردیس های علم و فناوری تسهیل شده است.

 طرح تانا: توسعه اکوسیستم نوآوری استان ها
مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم از برگزاری ۴ رویداد تانا در شهرهای مختلف کشور خبر داد و گفت: شبکه سازی و بهم رسانی نقش آفرینان مختلف اکوسیستم نوآوری در هر استان با محوریت پارک‌های علم و فناوری جهت حل مسائل بخش دولتی و رفع نیازهای فناورانه بخش خصوصی از طریق فعال کردن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های علمی و فناورانه دانشگاه‌ها، مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و اهرم کردن منابع مالی نهادهای مربوطه مهمترین اهداف برگزاری رویداد تانا است که با استقبال خوب بخش های خصوصی و دولتی مواجه شده است.

مهمترین اقدامات معاونت فناوری و نوآوری
 صفدری تدوین آیین نامه برنامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طراحی و رونمایی از سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان)، مشارکت در تدوین احکام پژوهش، فناوری و نوآوری برنامه هفتم توسعه کشور، تدوین آیین نامه های اجرایی قانون جهش تولید دانش بنیان، ایجاد و فعال سازی اتاق های فکر ۱۶ گانه، تهیه پیش نویس سند نظام ملی نوآوری در حوزه آموزش عالی، تاسیس و راه اندازی پردیس های فناوری و نوآوری در دانشگاه ها و بخش خصوصی و تاسیس دهکده های فناوری و نوآوری و عقد تفاهم نامه همکاری  با شرکت های بزرگ صنعتی کشور از جمله ایران خودرو، سایپا، گلرنگ و های وب را از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه معاونت فناوری و نوآوری دانست.


 
لزوم بررسی تکامل و تقابل دانش و ثروت
سخنران دیگر نشست دکتر امید رضایی فر مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم ضمن تاکید بر عملیاتی شدن مباحث مطرح شده گفت: یکی از موضوعات اساسی که اکنون می توان در مورد آن گفتگو کرد فلسفه دانش و ثروت است. در حال حاضر هیچگونه مدلی برای موضوع تقابل و تکامل این دو مقوله در کنار یکدیگر و مدل توسعه تمدن اسلامی و بیان انتظار از این سیستم را نداریم.
وی ادامه داد: انجام امور فناوری نیاز به یک پیوست فرهنگی ندارد بلکه اعتقاد بنده اینست که فضایی که میخواهیم در حوزه فناوری ایجاد کنیم باید در یک بستر فرهنگی رخ بدهد نه در یک پیوست فرهنگی و نیاز است که بستر فرهنگی در تمامی پارک های علمی و فناوری رسوخ کند.
 وی همچنین خواستار انجام طرح های مطالعاتی مرتبط باحوزه ماموریت معاونت فناوری و نوآوری در موسسه شد.

 

کلیدواژه ها: تفاهم نامه | بازدید | دکتر طاهری نیا | دکتر خیرالدین |